Sobe eficiente cu ardere completă

Semineele sunt o variantă foarte aspectuoasă și de efect pentru încălzirea unui spațiu central al casei. Deși semineele obișnuite care se construiesc în zilele noastre sunt elemente de încălzit ineficiente, datorită randamentului foarte scăzut – 30-40%, fără a avea ardere curată – sunt totuși destul de căutate datorită aspectului  frumos și decorativ pe care îl pot avea. Există si camere de ardere pentru seminee, reaizate din fontă, cu aer secundar, dar chiar si așa randamentul lor nu trece de 50% iar pretul este acelasi sau mai mare decât al unei sobe semineu cu randament de 90%.

Si pentru că îmi doresc să îmbin în lucrările mele randamentul maxim, arederea curată și completă dar și frumosul, rafinamentul și arta, am decis să vin în întâmpinarea nevoilor clientilor cu realizarea unor sobe în clopote dar cu aspect de semineu.

SEMINEU IN CLOPOTE

Semineul in Clopote, este practic o sobă de încălzit în clopote, care respectă toate principiile constructive ale acestor sobe, dar au un aspect de semineu închis.

Adică au o ușă de focar generoasă prin care se poate admira jocul diafan al flăcărilor în zilele magice de iarnă.

Focarul este cu două camere de ardere, deci aer secundar preîncălzit și arderea dublă, care permite arderea totală a gazelor si obtinerea randamentului maxim.

Apoi fumul foarte fierbinte urcă în podul primului clopot de unde coboară lent pe măsură ce se răcește, până la partea cea mai de jos a semineului, urcând apoi prin canalul de corespondență în cel de-al doilea clopot, urmând aceeași mișcare naturală.

Acest tip de semineu oferă randament 90% și stocarea optimă a căldurii eliberate din lemn în masa mare termică care-l compune.

Ca design, poate fi conceput să arate exact ca un semineu modern sau clasic. De asemenea se poate realiza si în varianta cu băncută incălzită sau etajeră falsă.

Tot aici putem introduce și sistemul de recuperare a căldurii finale ce ar fi evacuată pe coș, adică un convector din inox prin care se va circula aerul din altă încăpere a casei, sau de la etaj, încălzind-o astfel. Optional se poate insera o serpentină pentru încălzirea apei de spălat. Scopul final?

Mai putină căldură evacuată pe coșul de fum, mai multă căldură în casa noastră!

Modelele expuse se pot realiza din cărămidă aparentă, sau finisate cu tencuială de argilă si nisip, în formele expuse sau cu unele modificări. Apoi finisajul se poate face cu var – material natural sănătos. Vizitati online o galerie de lucrări din toată lumea Galerie foto Seminee

Cum alegeți tipul de sobă potrivit casei dvs
De unde cumpărați materialele 
Cum programați lucrarea            
Aflati Aici