Sobe eficiente cu ardere completă

Mai puțină căldură evacuată pe coșul de fum, mai multă căldură în casa noastră!

O sobă cu masă termică este un obiect care va deveni, odată construit, parte din structura casei. Ea va dăinui cât va dura și casa, deci alegerea locului unde o vom amplasa în casă trebuie foarte bine cântărit. Este o investitie pe viață, și este la fel de important să alegem cu mintea, dar și cu inima cum va arăta această sobă, care va deveni „inima casei”. Sobele sunt de mai multe tipuri in functie de scopul lor. Pot fi sobe doar pentru încălzire, șeminee pentru incălzit,  sobe pentru incălzit și gătit la cuptor,  sobe de încălzit și gătit la plită,  sobe de încălzit cu schimbător de căldură pentru incălzire auxiliară cu radiatoare. Mai jos puteti vedea o împărtire după categorii și modele

Tipuri de sobe eficiente

După formă

Sobe organice

Forme rotunjite, care se îmbină natural cu casa.

Sobe rustice

Forme drepte cu finisaje clasice.

Tipuri de sobe eficiente

După funcție

 Șeminee

Perfecte pentru o încălzire autonomă și design modern
Ca design, poate fi conceput să arate exact ca un șemineu modern sau clasic, cu diferite finisaje.
Citește mai mult >>

Sobă de încălzit cu cuptor și/sau bancă

Dacă doriți o sobă de încălzit, montarea unui cuptor este o alegere înțeleaptă, căci a doua cameră de ardere oricum se construiește in sobă și ar fi păcat să pierdeți acea căldură acumulată.
Citește mai mult >>

Sobă de încălzit și gătit | Sobă cu plită

Această sobă se distinge prin funcționalitate. Plita permite încălzirea rapidă a camerei dar si gătitul, fiind o sobă ideală pentru bucătărie, iar supapa de „vară” permite sobei să funcționeze fără a încălzi toată soba.
Citește mai mult >>

Eficiență prin ardere completă

Am studiat și construit ani de zile sobe din zidărie, cob și teracotă, cu toate metodele de ardere specifice sobelor de teracotă, sobelor rocketstove și de zidărie moderne din Europa, America, Canada. Credeam că nu mai este cale de îmbunătățire, însă am descoperit sobele rusești cu clopote care sunt o revoluție, în materie de eficiență.

Citește mai multe despre arderea completă >>